Näin hankit henkilöauton ajokortin

Henkilöauton ajokortti (B)

Kurssin voit aloittaa joustavasti niin kuin sinulle sopii.  Parhaiten pääset mukaan osallistumalla yleensä maanantaisin klo 16.15 pidettävään autokoulun infotilaisuuteen. (Hyvinkäällä keskiviikkoisin 12-16 välillä)

Katso kaikki alkavat kurssit ja ilmoittaudu tästä:  www.kuljettajaopetus.fi/ajo-opetus

Ajokorttikoulutus on uudistunut

Ajokorttilakia ja kuljettajantutkintoa on uudeistettu ja muutokset tulivat voimaan 1.7.2018. Uudistuksen myötä pakollisen opetuksen määrä väheni ja tutkinnon merkitys kasvoi. Jatkossa tie ajokortin saamiseksi on yksilöllisemmin valittavissa.

https://www.trafi.fi/tieliikenne/haluan_ajokortin/kuljettajantutkinto_uudistuu

Henkilö- tai pakettiauton kuljettamiseen tarvitset B-luokan ajokortin. Sen voit saada aikaisintaan 18-vuotiaana.
Kun olet aloittanut autokoulun haemme sinulle ajokortin saamista edellyttävän ajokorttiluvan.

Hakemus tehdään autokoululla ja toimitamme sen puolestasi Ajovarman palvelupisteeseen. Liiteeksi tarvitset passikuvat (2 kpl). Lupa maksaa 35,00 € ja kuitti liitetään hakemukseen.

Ajokorttilupa on kuljettajantutkintoon pääsemisen edellytys.

Kuljettajantutkinto

Perusopetuksen saatuasi voit suorittaa kuljettajantutkinnon teoria- ja ajokokeen Trafin palveluntuottaja Ajovarman palvelupisteessä.

Tästä voit tutustua uuteen Trafin ajokoeohjeeseen 1.7.2018

Ajokortti kotiin

Hyväksytyn kuljettajantutkinnon jälkeen saat ajokortin, joka on voimassa 15 vuotta. Varsinainen ajokortti postitetaan sinulle kotiin kolmen viikon kuluessa ajokokeen suorittamisesta.

Sinun tulee uusia ajokorttisi 15 vuoden kuluessa, jos haluat pitää ajo-oikeutesi voimassa. Ajokortin voi uusia aikaisintaan 6 kuukautta ennen sen voimassaoloajan päättymistä.

Kortin uusimiseen ei liity uutta kuljettajaopetusta eikä -tutkintoa. Jos ajokortin voimassaolon päättymisestä on kuitenkin ehtinyt kulua pidemmän aikaa, uuden kortin saamiseksi voidaan edellyttää uutta kuljettajantutkintoa.