Näin hankit henkilöauton ajokortin

Henkilöauton ajokortti (B)

Kurssin voit aloittaa joustavasti niin kuin sinulle sopii.  Parhaiten pääset mukaan osallistumalla yleensä maanantaisin klo 16.15 pidettävään autokoulun infotilaisuuteen. (Hyvinkäällä keskiviikkoisin 12-16 välillä)

Varaa autokoulun suorittamiseen riittävästi aikaa, yleensä 2-3 kuukautta riittää.

Ilmoittaudu tästä.

Ajokorttikoulutus on uudistunut

Ajokorttilupa

Henkilö- tai pakettiauton kuljettamiseen tarvitset B-luokan ajokortin. Sen voit saada aikaisintaan 18-vuotiaana.   Voit myös hakea ikäpoikkeusluvan jolloin ajokortin voi saada jo 17-vuotiaana.
Kun olet aloittanut autokoulun tarvitset ajokortin saamista edellyttävän ajokorttiluvan. Verkossa haettuna ajokorttilupa maksaa 20,00 €.

Hakemus voidaan tehdä myös autokoululla ja toimitamme sen puolestasi Ajovarman palvelupisteeseen. Liiteeksi tarvitset passikuvat (2 kpl). Lupa maksaa 35,00 € Ajovarmalle ja kuitti liitetään hakemukseen.

Ajokorttilupa on teoriakokeeseen pääsemisen edellytys.

Kuljettajantutkinto

Perusopetuksen saatuasi voit suorittaa kuljettajantutkinnon teoria- ja ajokokeen Trafin palveluntuottaja Ajovarman palvelupisteessä.

Tästä voit tutustua uuteen Traficomin ajokoeohjeeseen 1.4.2019

Ajokortti kotiin

Hyväksytyn kuljettajantutkinnon jälkeen saat ajokortin, joka on voimassa 15 vuotta. Varsinainen ajokortti postitetaan sinulle kotiin kolmen viikon kuluessa ajokokeen suorittamisesta.

Sinun tulee uusia ajokorttisi 15 vuoden kuluessa, jos haluat pitää ajo-oikeutesi voimassa. Ajokortin voi uusia aikaisintaan 6 kuukautta ennen sen voimassaoloajan päättymistä.

Kortin uusimiseen ei liity uutta kuljettajaopetusta eikä -tutkintoa. Jos ajokortin voimassaolon päättymisestä on kuitenkin ehtinyt kulua pidemmän aikaa, uuden kortin saamiseksi voidaan edellyttää uutta kuljettajantutkintoa.