MP kortin korotus

 

BMW 1000                    

Moottoripyöräluokan korotukset A2- ja A-luokkaan voit suorittaa kahdella tavalla: kuljettajatutkinnolla tai ajo-opetuksena autokoulussa

A1-luokan ajokortin voit korottaa A2-luokan ajokorttiin 18-vuotiaana pelkällä kuljettajaopetuksella ilman uutta kuljettajantutkintoa, jos sinulla on ollut A1-luokan ajokortti vähintään 2 vuotta. Ennen 2 vuoden täyttymistä korotus on mahdollinen kuljettajantutkinnolla.

Korotusta varten sinun tulee suorittaa kuljettajaopetusta autokoulussa 7 tuntia, josta 2 tuntia tulee olla teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta. Ajo-opetuksesta vähintään 4 tuntia on suoritettava liikenteessä. Hakemuksen liitteenä sinun on toimitettava todistus suoritetusta opetuksesta. Kurssimaksu 350,00 €.

A2-luokan ajokortin isoimpaan moottoripyöräluokkaan eli A-luokkaan korottaessasi tarvitset yhtä paljon kuljettajaopetusta kuin A1-luokasta A2-luokkaan korottaessasi.

A-luokan ajokorttiin voit korottaa ajo-oikeutesi, kun sinulla on ollut A2-luokan ajokortti vähintään 2 vuotta ja olet täyttänyt 20 vuotta. Myöskään tässä vaiheessa sinun ei tarvitse suorittaa kuljettajantutkintoa. Hakemuksen liitteenä sinun on toimitettava todistus suoritetusta opetuksesta.

Opettajalla tulee olla liikenneopettajan pätevyys ja moottoripyörällä ajo-opetusta antavan opettajan kelpoisuus.

Kysy lisätietoja puh 040 532 1068 Juho Levänen, Suomen Moottoripyöräkouluttajien auktorisoima kouluttaja,  SMOK ry

Juho